zondag 8 juni 2008

Een aantal mooie eilandbestemmingen in de Middellandse Zee

Vandaag neemt Onze Wijk u mee op een cruise langs een aantal prachtige eilanden in de Middellandse Zee. Dit zijn Sicilië en Sardinië die bij Italië horen, Corsica in Frankrijk, Korfu en Kreta in Griekenland, Majorca, Minorce en Ibiza in Spanje en de landen Malta en Cyprus.

Er staat een heerlijk briesje en zo met de zomer voor de boeg is het misschien aardig om hier een, al is het virtueel, boottochtje te maken. We zetten de zeilen wat bij, en wie weet is een van deze eilanden wel werkelijk een reisbestemming voor deze zomer?

Door de ligging van de eilanden kennen ze een Middellandse Zeeklimaat. Ze worden daarom gekenmerkt door milde tot warme en regenachtige winters en warme, droge zomers.

Op de eilanden zijn vele bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden, zoals campings, hotels, uitstekende restaurants, historische steden en dorpen, monumenten, museums, prachtige stranden en niet te vergeten een veelzijdige natuur.

Sicilië
Sicilië is een regio in Italië met ongeveer 5 miljoen inwoners. Het is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland wordt omringd door een aantal kleinere eilanden. De hoofdstad is Palermo.

Sardinië
Sardinië is het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland wordt van Corsica gescheiden door de Straat van Bonifacio en maakt evenals Sicilië deel uit van Italië. De hoofdstad is Cagliari.

Het eiland staat bekend om de vele prachtige stranden, maar is ook rijk aan interessante bezienswaardigheden, zoals charmante stadjes en archeologische vindplaatsen.

Corsica
Corsica maakt deel uit van Frankrijk. Het is het vierde grootste eiland in de Middellandse Zee. De hoofdstad is Ajaccio. Naast de vele stranden zijn er wondermooie landschappen met bergen, kloven, snelstromende rivieren, meren en watervallen.

Korfu
Korfu ligt in de Ionische Zee. Het eiland hoort bij Griekenland. De hoofdstad heet ook Korfu, in het Grieks Kérkyra. In de stad wonen ongeveer 30.000 mensen. In 2007 kwam de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Kreta
Het beroemde eiland Kreta is het grootste van de Griekse eilanden. De hoofdstad is Heraklion. Het is een eiland met een bijzondere historische waarde met tal van monumenten, natuurgebieden en prachtige stranden.

Majorca
Majorca is het grootste Spaanse eiland en maakt deel uit van de Balearen Archipel. Net zoals de andere Balearische eilanden Ibiza, Formentera en Minorca is het een populaire toeristische trekpleister. De hoofdstad van Majorca is Palma.

Minorca
Ook Minorca is een van de Balearen die bij Spanje horen. Het eiland ligt als het ware
bezaaid met prachtige bezienswaardigheden, zoals bergen, grotten en stranden.

Ibiza
Het eiland Ibiza is wereldberoemd als vakantiebestemming en staat voornamelijk bekend om de clubs en de party’s die er worden georganiseerd. De grootste stad op het eiland heet ook Ibiza.

Malta
Malta is een “eilandstaat” en bestaat uit een archipel van zeven eilanden, waarvan er drie worden bewoond. Op Malta wonen ruim 400.000 mensen en de hoofdstad is Valletta.

Cyprus
Cyprus is evenals Malta een eilandstaat. Het land ligt in het oostelijke deel van de Middellandse Zee, ten zuiden van Turkije, ten westen van de Levant, en ten noorden van Egypte. Cyprus wordt bewoond door ongeveer 800.000 mensen en de hoofdstad is Nicosia.

Dit was voor dit ogenblik onze kleine zeevaart door het Middellandse Zeegebied, die ongetwijfeld een vervolg zal krijgen.

Geen opmerkingen: